15. lokakuuta 2017

Puisto ravintolan vegaaniset ruoat

Kävin viime viikolla syömässä uudessa Puisto ravintolassa. Puisto avattiin 29.9 Tampereen Koskipuistoon ja ravintolan lisäksi saman katon alla on myös kahvila ja myymälä. Vilskettä riitti ja kaikki pöydät olivat ravintolan ja kahvilan puolella täynnä. Puistossa on otettu vegaanit ja kasvissyöjät hyvin huomioon. Annosvaihtoehtoja löytyy useita ja listalla on myös vegaaneille Hämpin vegaaninen menu ja kasvissyöjille Koskipuiston kasvismenu. Puiston pizzat paistuvat puulämmitteisessä uunissa.

Söin vegaanisen tattirisoton (listalla on kaksi erilaista tattirisottoa) ja kaverini tilasi Puiston vegaanisen burgerin. Tattirisotto oli hyvää ja jälkiruuaksi otin paahdettua päärynää sorbetin kanssa. Päärynän kanssa on mascarponejäätelö, mutta sen saa vaihdettua sorbettipalloon. Sorbetti on tosiaan ainoa vaihtoehto, eikä Puistossa ei ole tarjolla vegaanista jäätelöä. Suosittelen ehdottomasti paahdettua päärynää. Hilligrillissä karamellisoitu päärynä oli ihana makuelämys! Henkilökunta oli ystävällistä ja kaverini sai pyynnöstä portobello-sientä annokseensa euron lisämaksulla. Koko menun voi katsoa täältä.


Miinusta annan sorbetista, vaikka se oli raikasta mangon makuista artesaanisorbettia. Miksi vegaanisen jälkiruuan täytyy olla lähes aina sorbetti? Sorbetit ovat ihan hyviä, mutta olen maistellut niitä jo kyllästymiseen asti. Tässä 15 vuoden aikana olen syönyt aika monet sorbetit, koska se on usein ainoa maidoton jälkiruoka. Ymmärrän kyllä, että asiakasmäärät vaikuttavat varmasti asiaan. Se ei mene nopeasti pilalle toisin kuin kakut ja leivokset ja sitä on helppoa ottaa pakkasesta.

Myymälän puolella on myös huomioitu erikoisruokavaliota noudattavat. Löysin hyllystä salmiakki-tummasuklaata, joka on maidotonta ja gluteenitonta. En ostanut sitä tällä kertaa mukaan, joten en osaa sanoa mausta. :)



Ensi kerralla täytyy käydä testaamassa kahvilan puoli!
Oletteko te ehtineet käydä Puistossa? Mitä tykkäsitte?

Seuraa Facebookissa ja Bloglovinissa!  

8 kommenttia on "Puisto ravintolan vegaaniset ruoat"
  1. Puiston kahvilasta saa myös vegaanista omenapiirakkaa. En kyllä huomannut muita vegaanisia leivoksia nopealla silmäilyllä. Näytti kyllä todella herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Täytyy maistaa sitä seuraavalla kerralla. Voisivat tarjoilla sitä omenapiirakkaa ravintolan puolellakin.

      Poista
  2. Kuulostaa aika mukavalta! :) Olen kyllä ihmetellyt myös usein sitä, miksi se maidoton ja munaton (todnäk siis myös vegaaninen) jälkkärivaihtoehto on aina jotain sorbettia. Kaurajäätelö on niin hyvää, eikä kamalan kallistakaan - miksei sitä? Tulisi vähän vaihtelua. :D

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kaurajäätelö tai vaikka Kolmen Kaverin vegaanijäätelöt olisivat tosiaan hyvää vaihtelua sille sorbetille. Melkein karkasin Puistosta Pella's cafeseen jälkiruoalle, kun näin sorbetin listalla. :D

      Poista
  3. Voihan sorbetti! Joo vuosien varrella on tullut liian monta sorbettia syötyä ja suurin osa niistäkin on ollut aika kehnoja. Me käytiin miehen kanssa Puistossa syömässä viime viikolla ja otin salaatin (vegaanisena), nälkä lähti ja ihan ok annoksena. Miljöö oli kyllä niin upea, että mennään uudestaankin ja varsinkin tuo menu houkuttaisi :)

    VastaaPoista
  4. Jep, kehnot sorbetit joutaisi kyllä pois ravintoloiden listoilta. Paikan remontti on kyllä onnistunut. Tykkäsin itsekin miljööstä ja olisi kyllä kiva maistella koko menu. :)

    VastaaPoista
  5. Sulla on visuaalisesti todella kaunis ja rauhoittava blogi <3

    Hei vinkkinä, liity FaceBookin Vegaanibloggarit:) - ryhmään! En mielestäni bongannut sua sieltä. Eikä haittaa vaikkei olisikaan täysin vegaaninen blogi tai käsittele ruokaa, kunhan vegehenkeä löytyy :)

    - Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Tämmöiset kommentit aina piristää päivää. :)
      Ja kiitos vinkistä! Täytyy liittyä ryhmään.

      Poista