30. lokakuuta 2017

Hetki Sofiassa

Harmaa pilviverho on peittänyt taivaan suurimman osan päivästä ja kylmä tuuli puhaltaa. Mennään siis hetkeksi Sofiaan! Tässä pieni kuvapäiväkirja. Tästä Bulgarian matkasta on jo aikaa, mutta kuvat ovat olleet kovalevyllä jemmassa. 

Paikalliset suosittelevat käymään Sofian puistoissa ja useissa kirkoissa, esim. Aleksanteri Nevskin katedraalissa (toinen kuva). Vitosha vuori on Sofian lähellä ja sinne voi tehdä kaupungista käsin päiväretken. En päässyt käymään vesiputouksilla tai luolissa, mutta suosittelen ottamaan niistä selvää, jos olet Bulgariaan päin menossa! Bulgaria on paljon muutakin kuin Sunny Beach. :) Esimerkkinä upea Devetashka luola, joka on näkynyt The Expendables elokuvassakin.

 
 

Lue myös:

Seuraa Facebookissa ja Bloglovinissa!

Kuvat 5 ja 6 Miina, muut TKPhotography
6 kommenttia on "Hetki Sofiassa"
 1. Upeat kuvat, nuo vanhat rakennukset ovat hurmaavia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo Sofiassa näkyi kyllä paljon sellaista rosoisuutta, mitä Suomessa ei ole. Meillä remontoidaan niin tehokkaasti rakennukset kuntoon.

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia! Täytyy lisätä Sofia matkakohteiden listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emilia! :) Sofian reissuun voisi yhdistää myös Serbiassa tai Makedoniassa käynnin, kun kaupunki ei ole kovin kaukana rajasta.

   Poista
 3. Bulgaria tosiaan on muutakin kuin Sunny Beach, oikeastaan kaikkea muuta! :) Pieni vaivannäkö kyrillisten aakkosten ja hieman varautuneiden bulgarialaisten kanssa kannattaa, reissaaminen pitkin Bulgariaa on loppujen lopuksi helppoa ja mukavaa. Jos majoittuu Sofiassa pidemmän aikaa, kannattaa tehdä päiväretkiä luostareihin, Vitoshalle, jopa Plovdiviin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. :) Juu olen samaa mieltä. Pärjäsin kyllä lyhyen reissun ilman aakkosten opettelua. Tapasin paikallisia nuoria ja he osasivat hyvin englantia.

   Poista