28. marraskuuta 2017

Lahjoita parempi joulu

Mitä antaa lahjaksi läheiselle, jolla on jo kaikkea? Tai haluaisit muuten vain lahjoittaa paremman joulun jollekin toiselle? Listasin neljä erilaista hyväntekeväisyyskohdetta, joista osa sopii myös aineettomaksi lahjaksi.


SILPOMATON - KITKETÄÄN SILPOMISPERINNE

Keniassa kisii-heimon tytöille koittaa erilainen joulu. Tyttöjen sukuelimiä silvotaan lomakausina, koska lomalla on aikaa toipua silpomisen aiheuttamista vammoista. Heimon tytöistä jopa 96% joutuu silpomisen uhriksi ja tästä seuraa heille elinikäisiä terveydellisiä ja psyykkisiä ongelmia. Pahimmassa tapauksessa silpominen johtaa kuolemaan.

Kylissä ei ole tarpeeksi tietoa silpomisen terveyshaitoista ja Tytöt turvaan -kampanja yrittää vaikuttaa tähän asiaan. Olen lukenut silpomista käsittelevästä lehtijutusta, että kun äiti on saanut tietoa silpomisen haitoista, niin hän onkin kääntynyt silpomista vastaan. Muutos on siis mahdollinen.

Luin kampanjasta Aamukahvilla -blogista ja päätin itsekin kirjoittaa asiasta, koska tällä hetkellä on kerätty vasta 3121 euroa 50 000 euron tavoitteesta. Silpomaton.fi -sivulla voi tehdä kertalahjoituksen tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi.

10 eurolla nuori pääsee silpomista käsittelevään koulutukseen.
30 eurolla äiti koulutetaan silpomisen haittavaikutuksista.
100 eurolla tyttö pääsee leirille aikana, jolloin hän olisi vaarassa joutua silvotuksi.


KUKKALAHJOITUS SENIORILLE

Yksinäistä senioria voi ilahduttaa kukkalahjoituksella Pirkanmaalla 13.11-17.12.2017. Pirkanmaan Osuuskaupan Prismojen, Sokoksen ja Kodin Terran kukkaosastoilta löytyy kukkavaihtoehdot ja kukkaan kiinnitettävä kortti, jossa on seniorin nimi ja ikä.

Kukkalahjoituksia voi tehdä myös pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa. Tarkemmat ohjeet löydät Home Instead seniorihoivan sivuilta.

JOULUPUU-KERÄYS - LAHJOJA VÄHÄVARAISTEN PERHEIDEN LAPSILLE

Joulupuu-keräyksellä kerätään uusia ja käyttämättömiä lahjoja 0-17 vuotiaille lapsille, jotka ovat mm. lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä tai lastenkodissa. Mukana olevissa toimipaikoissa on joulukuusi, josta voi poimia lapsen iän ja sukupuolen kertovan pakettikortin. Tai voit hankkia lahjan samantien ilman korttia ja viedä sen toimipaikkaan.

Täältä löytyy lista kaupungeista ja toimipaikoista, jotka osallistuvat keräykseen. Sivuilta löytyy vinkkilista, mitä eri ikäisille lapsille voisi hankkia.


OSALLISTU UUSIEN LUONNONSUOJELUALUEIDEN PERUSTAMISEEN

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi maanomistajat on kutsuttu perustamaan uusia luonnonsuojelualueita. Hienoa tässä on vielä se, että valtio aikoo tuplata yksityisten ihmisten lahjoitukset suojelemalla osallistujien suojelualueita vastaavan pinta-alan.

Voit myös ostaa palan ikimetsää Luonnonperintösäätiön kautta. Rahat käytetään uusien suojelualueiden ostamiseen.


Hyvää joulun odotusta ♥
Aijotteko antaa aineettomia lahjoja tai tehdä lahjoituksen tänä jouluna?

Lue myös:
Paras aika nähdä revontulia
Haaste: 12 päivää ilman älypuhelinta
Seikkailu Montenegrossa (+tärkeät vinkit)

Facebook: With Miina
Bloglovin: With Miina

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti